Gör om, gör rätt – indexreglera assistansersättningen!

För oss som lever med omfattande funktionsnedsättning betyder den personliga assistansen allt. Möjlighet att delta, bidra och att leva ett självbestämt liv. En mänsklig rättighet som assistansen tillgodoser på ett både flexibelt och kostnadseffektivt sätt.

Ändå har villkoren för personlig assistans urholkats. I mer än ett decennium har assistansersättningen halkat efter löner och andra kostnader. Och varje år slåss vi för att få en rimlig uppräkning – det måste få ett slut. Det är orimligt att den statliga ersättningen för personlig assistans inte följer kostnadsutvecklingen.

Regeringen, det är dags att utreda en långsiktigt hållbar ekonomi även för oss – en indexreglering av assistansersättningen.

Därför står vi enade – assistansberättigade, personliga assistenter och assistansanordnare. Tillsammans för rimligt villkor!

Skriv på namninsamlingen!

Antal underskrifter:

* Siffran uppdateras varje fredag

0 st

Överlämning av namninsamlingen

Den 15 juni träffade representanter för kampanjen socialtjänstminister Camilla Waltersson Grönvall och överlämnade en namninsamling med 6 724 underskrifter för rimliga villkor inom personlig assistans.

Namninsamlingen fortsätter tills att assistansersättningen höjts. Tack för att ni skriver under och delar med er era erfarenheter och anledningar till att stötta kampen för Rimliga villkor. Ni förtjänar att höras och den personliga assistansen förtjänar rimliga villkor!