Tillsammans för den personliga assistansen!

För oss som lever med omfattande funktionsnedsättning betyder den personliga assistansen allt. Möjlighet att delta, bidra och att leva ett självbestämt liv. En mänsklig rättighet som assistansen tillgodoser på ett både flexibelt och kostnadseffektivt sätt.

Ändå ser vi år efter år hur villkoren för den personliga assistansen urholkas. I snart ett decennium har assistansersättningen tillåtits halka efter löner och övriga kostnader. Ska vi komma ifatt måste den höjas igen, från dagens 324:50 kronor per beviljad och utförd assistanstimme, till 365 kronor per timme.

Vi som behöver personlig assistans förtjänar det. Och vi som arbetar med personlig assistans förtjänar det. Därför går vi nu samman – assistansberättigade, personliga assistenter och assistansanordnare. Tillsammans för rimliga villkor.

Skriv på namninsamlingen!

Antal underskrifter:

* Siffran uppdateras varje fredag

0 st

Överlämning av namninsamlingen

Den 15 juni träffade representanter för kampanjen socialtjänstminister Camilla Waltersson Grönvall och överlämnade en namninsamling med 6 724 underskrifter för rimliga villkor inom personlig assistans.

Namninsamlingen fortsätter tills att assistansersättningen höjts. Tack för att ni skriver under och delar med er era erfarenheter och anledningar till att stötta kampen för Rimliga villkor. Ni förtjänar att höras och den personliga assistansen förtjänar rimliga villkor!