Tillsammans för den personliga assistansen!

För oss som lever med omfattande funktionsnedsättning betyder den personliga assistansen allt. Möjlighet att delta, bidra och att leva ett självbestämt liv. En mänsklig rättighet som assistansen tillgodoser på ett både flexibelt och kostnadseffektivt sätt.

Ändå ser vi år efter år hur villkoren för den personliga assistansen urholkas. I snart ett decennium har assistansersättningen tillåtits halka efter löner och övriga kostnader. Ska vi komma ifatt måste den höjas igen, från dagens 324:50 kronor per beviljad och utförd assistanstimme, till 365 kronor per timme.

Vi som behöver personlig assistans förtjänar det. Och vi som arbetar med personlig assistans förtjänar det. Därför går vi nu samman – assistansberättigade, personliga assistenter och assistansanordnare. Tillsammans för rimliga villkor.

Tack för ditt stöd!

Du har nu skrivit på namninsamlingen för rimliga villkor inom den personliga assistansen. Genom att stödja uppropet ger du oss möjlighet att påverka beslutsfattare om vikten av rimliga villkor för personliga assistenter. Så de kan fortsätta att utöva sina livsviktiga arbeten. Stort tack för att du tar ställning och stödjer kampen.

Uppmana andra att skriva under!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Antal underskrifter:

* Siffran uppdateras varje fredag

0 st