Gör om, gör rätt – indexreglera assistansersättningen!​

För oss som lever med omfattande funktionsnedsättning betyder den personliga assistansen allt. Möjlighet att delta, bidra och att leva ett självbestämt liv. En mänsklig rättighet som assistansen tillgodoser på ett både flexibelt och kostnadseffektivt sätt.

Ändå har villkoren för personlig assistans urholkats. I mer än ett decennium har assistansersättningen halkat efter löner och andra kostnader. Och varje år slåss vi för att få en rimlig uppräkning – det måste få ett slut. Det är orimligt att den statliga ersättningen för personlig assistans inte följer kostnadsutvecklingen.

Regeringen, det är dags att utreda en långsiktigt hållbar ekonomi även för oss – en indexreglering av assistansersättningen.

Därför står vi enade – assistansberättigade, personliga assistenter och assistansanordnare. Tillsammans för rimligt villkor!

Tack för ditt stöd!

Du har nu skrivit på namninsamlingen för rimliga villkor inom den personliga assistansen. Genom att stödja uppropet ger du oss möjlighet att påverka beslutsfattare om vikten av rimliga villkor för personliga assistenter. Så de kan fortsätta att utöva sina livsviktiga arbeten. Stort tack för att du tar ställning och stödjer kampen.

Uppmana andra att skriva under!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Antal underskrifter:

* Siffran uppdateras varje fredag

0 st